Όροι χρήσης ηλεκτρονικού καταστήματος

Εισαγωγή

Το kalogeropouloshoes.gr είναι το ηλεκτρονικό κατάστημα της εταιρείας με επωνυμία “ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ”, ΑΦΜ 040261231, ΔΟΥ ΑΓΙΩΝ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ και έδρα ΑΙΑΝΤΟΣ 87, ΙΛΙΟΝ, 13122. Η χρήση του ηλεκτρονικού καταστήματος kalogeropouloshoes.gr συνεπάγεται ότι ρητά και ανεπιφύλακτα ο πελάτης αποδέχεται και συναινεί με τους παρακάτω όρους χρήσης. Σε περίπτωση που υπάρχει διαφωνία με τους παρακάτω όρους, ο πελάτης μπορεί να μας το γνωστοποιήσει στέλνοντας e-mail στην διεύθυνση info@kalogeropouloshoes.gr ή τηλεφωνικά στον αριθμό 2114242898. Η επιχείρηση διατηρεί το δικαίωμα να ανανεώνει τους παρακάτω όρους χρήσης, για το λόγο αυτό ο έλεγχος των όρων χρήσης από τον πελάτη, σε κάθε επίσκεψη – συναλλαγή με το ηλεκτρονικό μας κατάστημα, είναι απαραίτητος. Όλες οι συναλλαγές που γίνονται μέσω του ηλεκτρονικού καταστήματος kalogeropouloshoes.gr διέπονται από το σχετικό με το ηλεκτρονικό εμπόριο διεθνές, ευρωπαϊκό και ελληνικό δίκαιο.

Επικοινωνία

Ο επισκέπτης του ηλεκτρονικού μας καταστήματος μπορεί να επικοινωνεί με τα φυσικά μας καταστήματα, χρησιμοποιώντας τα στοιχεία που είναι δημοσιευμένα στην σελίδα επικοινωνίας του ηλεκτρονικού μας καταστήματος.

Εγγραφή χρήστη

Ο επισκέπτης του ηλεκτρονικού μας καταστήματος, μπορεί αν το επιθυμεί, να ακολουθήσει την διαδικασία εγγραφής μέλους και να δημιουργήσει έναν λογαριασμό στο κατάστημά μας. Τα μέλη είναι υπεύθυνα για την εγκυρότητα των στοιχείων του λογαριασμού τους, για την διασφάλιση του ονόματος χρήστη και του κωδικού που χρησιμοποιούν για την πρόσβαση στις υπηρεσίες μέλους και για τις πράξεις που διενεργούν ως μέλη όταν είναι συνδεμένοι στον λογαριασμό τους. Μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψης στο ηλεκτρονικό κατάστημα μας και στις υπηρεσίες του λογαριασμού τους, για λόγους ασφαλείας, συνιστάται στα μέλη να αποσυνδέονται από τον λογαριασμό τους. Τα μέλη του ηλεκτρονικού μας καταστήματος, διευκολύνονται κατά την διαδικασία αποστολής νέας παραγγελίας γιατί δεν χρειάζεται να συμπληρώσουν εκ νέου τα στοιχεία τους.

Εγγραφή στα ενημερωτικά δελτία – newsletter

Ο επισκέπτης του ηλεκτρονικού ας καταστήματος, μπορεί αν το επιθυμεί, να ακολουθήσει την διαδικασία εγγραφής στα ενημερωτικά μας δελτία. Μετά την εγγραφή του, ο επισκέπτης θα λαμβάνει ενημερωτικά δελτία για τα νέα, τις εκπτώσεις και τις προσφορές του καταστήματος. Σε κάθε ενημερωτικό δελτίο, θα υπάρχει πάντα ένας σύνδεσμος που θα δίνει την δυνατότητα διαγραφής από τα ενημερωτικά δελτία μας.

Παρεχόμενα Προϊόντα

Το kalogeropouloshoes.gr δεσμεύεται για την εγκυρότητα και την ποιότητα των πληροφοριών που δημοσιεύονται σχετικά με τα προϊόντα, με επιφύλαξη την ύπαρξη τυχόν απρόβλεπτων λαθών που μπορούν να προκύψουν λόγω τεχνικών προβλημάτων, τυπογραφικών ή μεταφραστικών λαθών. Τα παρεχόμενα προϊόντα και οι τιμές τους, επιλέγονται από την επιχείρηση και μπορούν να αλλάζουν χωρίς καμία προειδοποίηση. Οι προσφορές και οι εκπτώσεις ισχύουν ως την εξάντληση του αποθέματος. Οι τιμές που αναφέρονται περιλαμβάνουν το ΦΠΑ.

Παραγγελίες

Η διαθεσιμότητα των προϊόντων αναφέρεται στο ηλεκτρονικό μας κατάστημα και ο πελάτης έχει την δυνατότητα να παραγγείλει μόνο προϊόντα που εμφανίζονται διαθέσιμα. Υπάρχει όμως πιθανότητα κάποια προϊόντα να εμφανίζονται διαθέσιμα και στην πραγματικότητα να μην είναι. Αυτό μπορεί να συμβεί για διάφορους λόγους, όπως για παράδειγμα η προσωρινή διακοπή της δυνατότητας αυτόματης ενημέρωσης της αποθήκης για τεχνικούς λόγους ή η ταυτόχρονη πώληση του προϊόντος στο φυσικό μας κατάστημα. Στην περίπτωση αυτή ο πελάτης ειδοποιείται άμεσα για το πρόβλημα. Στην περίπτωση που όλα τα προϊόντα της παραγγελίας είναι διαθέσιμα και η πληρωμή της έχει ολοκληρωθεί ή έχει επιλεχθεί πληρωμή με αντικαταβολή, αρχίζει η διαδικασία της προετοιμασίας και αποστολής της παραγγελίας. Μέσα από τις σελίδες διαχείρισης του λογαριασμού σας, ο πελάτης μπορεί να ελέγχει την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η παραγγελία.

Έξοδα αποστολής και χρόνος παράδοσης

Εντός Ελλάδας

Οι αποστολές εντός Ελλάδας πραγματοποιούνται εντελώς δωρεάν για παραγγελίες αξίας μεγαλύτερης των 50,00€.

Οι αποστολές εντός Ελλάδας πραγματοποιούνται με επιβάρυνση 3,90€ για παραγγελίες αξίας μικρότερης των 50,00€.

Ο χρόνος παράδοσης για αποστολές εντός Ελλάδας είναι 1 – 3 εργάσιμες ημέρες.

Τα έξοδα αποστολής μπορούν να διαφοροποιηθούν για δέματα βάρους μεγαλύτερου των 2 κιλών και ο πελάτης ενημερώνεται τηλεφωνικά για τυχόν επιβαρύνσεις.

Κύπρος

Οι αποστολές προς Κύπρο πραγματοποιούνται εντελώς δωρεάν για παραγγελίες αξίας μεγαλύτερης των 50,00€.

Οι αποστολές προς Κύπρο πραγματοποιούνται με επιβάρυνση 3,90€ για παραγγελίες αξίας μικρότερης των 50,00€.

Ο χρόνος παράδοσης για αποστολές προς Κύπρο είναι 3 – 7 εργάσιμες ημέρες.

Τα έξοδα αποστολής μπορούν να διαφοροποιηθούν για δέματα βάρους μεγαλύτερου των 2 κιλών και ο πελάτης ενημερώνεται τηλεφωνικά για τυχόν επιβαρύνσεις.

Τρόποι πληρωμής

 • Αντικαταβολή μόνο για πελάτες εντός Ελλάδας
 • Κατάθεση σε τράπεζα – Εθνική IBAN: GR7401101050000010540317335 – APLHA IBAN: GR1901404710471002002003228 – Δικαιούχος: Καλογερόπουλος Γεώργιος
 • PayPal
 • Πιστωτική / Χρεωστική κάρτα

Τρόπος / Χρόνος παράδοσης

Οι παραγγελίες παραδίδονται με την εταιρεία ταχυμεταφορών “Γενική Ταχυδρομική”. Ο συνήθης χρόνος παράδοσης των παραγγελιών είναι ανάλογος του προορισμού.

 • Προορισμός Ελλάδα: 1 – 3 εργάσιμες ημέρες από την παραλαβή της παραγγελίας και της επιβεβαίωσης της διαθεσιμότητας των προϊόντων της.
 • Προορισμός Κύπρος: 3 – 7 εργάσιμες ημέρες από την παραλαβή της παραγγελίας και της επιβεβαίωσης της διαθεσιμότητας των προϊόντων της.

Οι χρόνοι μπορεί να είναι μεγαλύτεροι για παραδόσεις παραγγελιών σε απομακρυσμένες ή δυσπρόσιτες περιοχές ή όταν συντρέξουν λόγοι ανωτέρας βίας όπως απεργίες, κακοκαιρία κλπ.

Αλλαγές / Αντικαταστάσεις

Ο πελάτης μπορεί σε διάστημα 14 ημερών από την παραλαβή της παραγγελίας, να επικοινωνήσει μέσω email ή τηλεφωνικά μαζί μας και να ζητήσει αλλαγή του προϊόντος. Η αλλαγή του προϊόντος γίνεται αποδεκτή αν

 • ο πελάτης διαθέτει την απόδειξη αγοράς του προϊόντος,
 • το προϊόν δεν έχει χρησιμοποιηθεί,
 • το προϊόν διαθέτει ακέραια την αρχική του συσκευασία,
 • το προϊόν δεν έχει υποστεί αλλαγές ή φθορές ή καθαρισμό.

Στην περίπτωση που το προϊόν επιστρέφεται χωρίς να πληρεί τις παραπάνω προϋποθέσεις η επιχείρηση έχει δικαίωμα άρνησης της αντικατάστασης. Αν υπάρχει διαφορά στην αξία μεταξύ του προς αλλαγή προϊόντος και του νέου προϊόντος, ο πελάτης χρεώνεται ή πιστώνεται ανάλογα τη διαφορά.
Για την πρώτη αλλαγή δεν υπάρχει επιβάρυνση του πελάτη με έξοδα επιστροφής εφόσον η παραγγελία έχει αποσταλεί στην Ελλάδα, για τις αποστολές στην Κύπρο ισχύουν οι χρεώσεις της μεταφορικής εταιρείας που συνεργαζόμαστε.
Οποιαδήποτε άλλη αλλαγή πέραν της πρώτης ο πελάτης χρεώνεται με τα έξοδα της επιστροφής και τα έξοδα αποστολής αντικατάστασης. Η επιστροφή γίνεται μόνο με την μεταφορική εταιρεία που συνεργαζόμαστε.

Επιστροφή χρημάτων

Ο πελάτης μπορεί σε διάστημα 14 ημερών από την παραλαβή της παραγγελίας, να επικοινωνήσει μέσω email ή τηλεφωνικά μαζί μας και να ζητήσει επιστροφή χρημάτων. Η επιστροφή χρημάτων γίνεται αποδεκτή αν

 • ο πελάτης διαθέτει την απόδειξη αγοράς του προϊόντος,
 • το προϊόν δεν έχει χρησιμοποιηθεί,
 • το προϊόν διαθέτει ακέραια την αρχική του συσκευασία,
 • το προϊόν δεν έχει υποστεί αλλαγές ή φθορές ή καθαρισμό.

Στην περίπτωση που το προϊόν επιστρέφεται χωρίς να πληρεί τις παραπάνω προϋποθέσεις η επιχείρηση έχει δικαίωμα άρνησης της επιστροφής χρημάτων. Η επιστροφή των χρημάτων θα πραγματοποιείται εντός 10 εργάσιμων ημερών μετά την παραλαβή του προϊόντος από το κατάστημα, σε τραπεζικό λογαριασμό που θα ορίσει ο πελάτης. Η επιστροφή χρημάτων, αφορά μόνο την καθαρή τιμή αγοράς του υποδήματος. Οποιοδήποτε άλλο κόστος πχ, μεταφορικών ή αντικαταβολής, δεν υπολογίζετε στην επιστροφή των χρημάτων. Τα έξοδα επιστροφής του προϊόντος επιβαρύνουν τον πελάτη. Η επιστροφή γίνεται μόνο με την μεταφορική εταιρεία που συνεργαζόμαστε.

Στα προϊόντα που αγοράζονται με Click Away (Παραλαβή από το κατάστημα), δεν γίνεται επιστροφή χρημάτων. Μπορούν όμως να αλλαχθούν με οποιοδήποτε άλλο προϊόν κατόπιν συνεννόησης.

Ακύρωση παραγγελίας

Ο πελάτης μπορεί να ακυρώσει την παραγγελία του μόνο αν η αίτηση ακύρωσης γίνει πριν την παράδοση της παραγγελίας στην εταιρεία ταχυμεταφορών. Στην περίπτωση που ζητηθεί ακύρωση μετά την παράδοση στην εταιρεία ταχυμεταφορών, ακολουθείται η διαδικασία της επιστροφής χρημάτων.

Προσωπικά δεδομένα

Τα προσωπικά δεδομένα που δίνει ο πελάτης στο ηλεκτρονικό μας κατάστημα, είναι τα απαραίτητα για την ολοκλήρωση της παραγγελίας του και την μεταξύ μας επικοινωνία και θα χρησιμοποιηθούν αυστηρά και μόνο για αυτό. Τα στοιχεία των πιστωτικών / χρεωστικών καρτών του πελάτη δεν αποθηκεύονται στο σύστημά μας. Στην περίπτωση που ο πελάτης κάνει χρήση της πιστωτικής / χρεωστικής του κάρτας στην διαδικασία πληρωμής της παραγγελίας, ο πελάτης επιλέγει και οδηγείται στον διακομιστή (server) της Εθνικής Τράπεζας ή της PayPal για την ολοκλήρωση της πληρωμής. Στην περίπτωση που ο πελάτης επιλέξει να εγγραφεί στο newsletter του καταστήματός μας, ο πελάτης αποδέχεται την αποστολή από το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερωτικών δελτίων στο email του. Τα ενημερωτικά δελτία που θα λαμβάνει ο πελάτης περιέχουν σύνδεσμο για την διαγραφή του από αυτά. Ο πελάτης έχει πλήρη πρόσβαση στα στοιχεία του μέσα από τις σελίδες διαχείρισης του λογαριασμού του και είναι αποκλειστικά υπεύθυνος για την εγκυρότητά τους. Ο πελάτης μπορεί όποτε θέλει να τα ενημερώνει ή ακόμα και να αιτηθεί την πλήρη διαγραφή των στοιχείων του. Ο πελάτης έχει πρόσβαση στα στοιχεία του μόνο με την είσοδο στον λογαριασμό του, χρησιμοποιώντας τον κωδικό ασφαλείας του. Για την διασφάλιση του απόρρητου των στοιχείων του, προτείνεται η συχνή αλλαγή και η χρήση ισχυρού και δύσκολα ανιχνεύσιμου κωδικού πρόσβασης. Για την διευθέτηση οποιουδήποτε προβλήματος σχετικό με τα προσωπικά δεδομένα, ο πελάτης μπορεί να επικοινωνήσει μέσω email ή τηλεφωνικά μαζί μας.

Πνευματικά δικαιώματα

Το περιεχόμενο των ιστοσελίδων του ηλεκτρονικού μας καταστήματος, φωτογραφίες, κείμενα, βίντεο, υπηρεσίες, σήματα, λογότυπα που συνδέονται με το kalogeropouloshoes.gr, προστατεύεται από τις διατάξεις του Ελληνικού και Ευρωπαϊκού δικαίου περί πνευματικών δικαιωμάτων και ως εκ τούτου, δεν δύναται να χρησιμοποιηθεί από τρίτους και με κανέναν τρόπο, χωρίς την συγκατάθεση της εταιρείας μας.

Cookies

Τα cookies είναι μικρά αρχεία τα οποία δημιουργούνται από τις ιστοσελίδες, αποθηκεύονται στον υπολογιστή των επισκεπτών της ιστοσελίδας και περιέχουν πληροφορίες που είναι απαραίτητες για την ομαλή λειτουργία των ιστοσελίδων. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα χρησιμοποιεί cookies για την αποθήκευση στοιχείων όπως τα περιεχόμενα του καλαθιού των αγορών, το όνομα χρήστη κλπ. Η χρήση του ηλεκτρονικού μας καταστήματος συνεπάγεται την αποδοχή από τον πελάτη της χρήσης των cookies. Ο πελάτης μπορεί να διαγράψει από τον υπολογιστή του τα cookies οποτεδήποτε θελήσει, ακολουθώντας την ανάλογη διαδικασία του περιηγητή (browser) που χρησιμοποιεί. Περισσότερες πληροφορίες σχετικές με τα cookies στην διεύθυνση http://en.wikipedia.org/wiki/HTTP_cookie.